Центру Волонтерства і Захисту – два роки

Центру Волонтерства і Захисту – два роки. Наша організація утворилася за лічені години після початку повномасштабного вторгнення. В один момент об’єднала активних людей із різних сфер, що взялися до роботи, – без особливих роздумів і планувань.

Голова БО ЦВЗ та один із її засновників Андрій Немировський каже: серед найпотужніших спогадів за цей час – перші дні березня 2022-го, коли вперше приїхали на локацію, де зараз діє гуманітарний склад Центру. Тоді це було величезне порожнє приміщення, але вже за день сюди прибули десятки фур із допомогою з-за кордону, сотні волонтерів 💙💛. Зізнається: цей момент і досі – до мурашок.

«Крайні два роки – це колосальний досвід єднання, підтримки, помилок, вдалих та успішних рішень. І сьогодні цей досвід використовуємо, щоб рухатися вперед. Війна триває, але змінюються обставини і умови роботи, потреби. Не буду приховувати: наприкінці минулого року наша команда поставила перед собою складне питання: чи продовжувати діяльність ЦВЗ, наших гуманітарних проєктів, чи перейти в роль соціально-відповідального бізнесу», – говорить Андрій Немировський.

Пояснює: після двох років повномасштабної війни значно зменшилися обсяги допомоги з-за кордону. Багато волонтерів вигоріли і потребують перезавантаження. З’явилася спокуса допомагати лише донатами.

«Та коли зрозуміли, що кожна гривня, інвестована у фонд, приносить 100 гривень, які скеровуємо на допомогу, то вирішили, що й надалі треба фокусувати зусилля всієї команди на розвиток і підтримку волонтерства. Інакше наш внесок у перемогу в ці важкі часи буде в сотню разів меншим. Не час зупинятись. Продовжуємо працювати. Готові змінюватися й адаптовуватися «під сьогодні», під виклики, які приносить кожен новий день. Тільки разом зможемо дійти до перемоги», – впевнений Андрій Немировський.

На нашому сайті https://vdc.in.ua – детальні звіти про всю роботу ЦВЗ за два роки. Тут вся інформація про наші проєкти.

Долучайтеся 🤝!